Peace, Force & Joy

 • Over ons
 • Projecten
 • Bijdragen
 • Nieuws
 • Contact

 • Bezoek AID India juli 2012

  Hallo vrienden, familie, donateurs en geïnteresseerden,

  In juli 2012 zijn Willem Jan en zijn zus, Laura, afgereisd naar India. We hebben heerlijk genoten van de mensen, het land en onze vakantie. Maar bovenal was het fantastisch om weer bij AID India te zijn en de liefde,  vriendschap en verbondheid te ervaren! Het was bijzonder om dit weer te mogen meemaken, te zien hoe goed en mooi het met de projecten gaat en wat voor impact die nog elke dag hebben.

  Op zondag 8 juli zijn we van Amsterdam naar Chennai gevlogen, om vervolgens 9 juli door te vliegen naar Tuticorin. Hier zijn Laura en ik opgehaald door Peter, Kalyani en Ieshwaran. Het was erg leuk om elkaar weer te ontmoeten. Ook dit keer was het weer alsof ik niet was weg geweest en na 2 minuten hadden we het over de dingen van alledag en de Indiaase weg.

  Een week lang hebben we in Sattankulam verbleven in de She Home, een huis waar we waren samen met 15 vrijwilligers uit Italie. Deze waren daar voor 2 maanden en gaven les op de Ave Maria school van AID India. Erg gezellige week gehad. De eerste week hebben we een aantal uistapjes gemaakt en zijn we 2 dagen op de school en in het weeshuis geweest, beide in Sattankulam. We hebben weer met eigen ogen kunnen zien en ervaren hoe fijn het is dat al die kinderen naar school kunnen en hoe ze daar ook van genieten. Dit jaar is de school met 100 kinderen gegroeid en zitten er nu 250 kinderen op de school. Inmiddels heeft de school 2 schoolbusjes en wordt er nog 1 bijgehuurd. Het is een project dat enorm groeit en vanuit de omgeving is er nog steeds vraag. Peter verwacht dat de school de komende jaren  jaarlijks met 100 kinderen zal groeien. Enerzijds maakt het land een hele grote economische ontwikkeling door (wat ook goed te zien is op straat, met name in de grote steden). De keerzijde van deze groeiende welvaart is dat deze toekomt aan de welgestelden en de middenklasse.  De klasse daaronder heeft het nog steeds moeilijk en nu er een “economische crisis” over de wereld waait, hebben deze groepen daar het meest onder te leiden. Gelukkig heeft de school op dit moment capaciteit voor 400 kinderen en kunnen er voorlopig nog wel wat kinderen bij.

  Bij de school in de buurt is ook de Emoe boerderij, het project dat we in 2009 hebben gefinancierd en dat AID India op poten heeft gezet. Het is een eerste stap richting meer zelfvoorziening. Er lopen 15 emoes, die het heel goed doen. Het is prachtig om de beesten weer te zien en te zien dat het project nog steeds functioneert en de eerste inkomsten genereert.

  Na een geweldige week in Sattankulam  zijn we naar Virudhunagar gegaan. Hier staat het 2e weeshuis van AID India, Island of Hope. Hier hebben we 3 heerlijke dagen gehad met de kinderen. Overdag zijn ze naar school en s’avonds als ze thuis waren, was het leuk om te spelen of te helpen met huiswerk. Daarnaast is het interessant om bij Virudhunagar een aantal microfinancieringsgroepen te bezoeken die worden ondersteund door het microfinancieringsproject van AID India, Grama Vasantham (= dorpswelvaart). Het leuke was dat de vrouwen in de groepen mij al herkenden en vroegen waarom Jan er niet bij was. We beginnen als mensen van Stichting AID India al bekend te worden in de omgeving.

  Vervolgens zijn Laura en ik nog verder gereisd om vakantie te vieren. Het goede gevoel dat we hebben gekregen om bij AID India te zijn, hebben we meegenomen op reis en terug naar Nederland. Het was weer hartverwarmend en erg leuk en gezellig! Voor Laura was het de eerste keer in India, maar ik denk en hoop dat ze nog een keer mee terug gaat. Het was mooi om de kinderen, de emoes en de staf van AID India weer te ontmoeten en te ervaren wat voor kracht daar vanuit gaat. Weer een geweldige reis…

  Het geeft ook altijd net weer een beetje extra energie om de projecten te blijven ondersteunen! Op dit moment loopt er een aanvraag bij share4more (het personeelsfonds van Rabobank). Voor dit en het volgende schooljaar willen we graag een bijdrage leveren aan het schoolmeubilair en aan een aantal computers. Eind juni kregen we te horen dat een aanvraag bij de Atos Foundation (een personeelsfonds bij Atos Origin) is goedgekeurd, waarvoor ik ook Annemie wil bedanken! Van de Atos Foundation hebben we 9.000 euro ontvangen. Met dit bedrag kan er al heel veel meubilair en een aantal computers worden gekocht. Of de aanvraag bij Share4more ook wordt goedgekeurd horen we naar verwachting, begin september.

  Onderstaand een 3-tal links naar filmpjes die Laura heeft gemaakt, tijdens ons verblijf bij AID India. En via deze link kom je in een picassa-webalbum met heel veel foto’s van de kinderen, school, emoe-farm, micro-financiering en ons verblijf. Veel kijkplezier en we horen graag jullie reactie via contact@stichtingaidindia.nl of via onze facebookpagina

  Picassa-webalbum:

  India juli 2012

  Filmpje van het schoolleven

  Fimpje microfinanciering

  Filmpje met inspirerende quotes welke op de schoolmuur staan.

  Algemeen Studenten organiseren actie vanuit India
  Algemeen Filmpje: Impressie AID India
  Algemeen Een sportief Sponsor Event
  Algemeen Een dagje uit met AID INDIA
  Nieuws Een bezoek aan India – de eerste week
  Nieuws Hardlopen voor Stichting AID INDIA
  Algemeen Het Keizer Karel College organiseert een markt voor Stichting AID INDIA
  Algemeen Een cadeautje voor India
  Algemeen Bezoek uit India
  Algemeen Nieuwe foto’s: School en kinderen

  Alle nieuwsberichten...
   
  Informatie

  Tags
  Time
  AuthorWillemjan